Pallegaffel Underhaug

Praktisk transportgaffel for løfting og transport av paller, kasser og annet stykkgods

Pallegaffel enkel og dobbel

Pallegaffelen er konstruert for å løfte paller, kasser og egnet stykkgods inntil 1500 kg fordelt på 2 tinder. Monteres bak på traktor eller på lesseapparat. Leveres standard med 3-punkts feste. Kan påmonteres hurtigkoblingsramme for “Trekant” eller HMV/Trima.

2 stk. rundballespyd kan festes på samme rygg for transport av rundballer. Hydraulisk løfteramme benyttes sammen med ovennevnte utstyr for vertikale løft av paller, kasser og egnet stykkgods.

Transportgaffelen, sammen med løfterammen, kan brukes til å stable potetkasser, gjødningpaller og lignende og å sette ting på tilhenger eller lastebil. Løfterammen kan også nyttes i lave rom, da det ikke er noen tårn som er høyere enn traktoren.

Med transportgaffel både framme og bak på traktoren kan man få med seg flere potetkasser, paller og lignende. Transportgaffelen kan monteres direkte i trepunktet bak på traktoren, eller man kan nytte hurtigkoblingsramme. Passer også i lesseapparatet som er produsert etter Norsk Standard. Transportgaffelen har paralellføringsfeste i avstand 25 cm. Gaffeltinnene monteres til ryggen med avstandsrør mellom platene. Man kan da justere avstanden mellom tindene. Ønsker man å ha tindene i fast posisjon, kan man ta bort avstandsrørene.

Hydraulisk løfteramme

Til ryggen festes sylinderfeste og løfterammefeste som bildet viser. Ryggen kan da smøyes innpå løfterammen. Sylinderen festes til ryggen. Løfterammen leveres standard med 3-punkt og Triangel/Akkordfeste (kan leveres med HMV/Trima-Bergsjø). Her er akkordfestet ingen ulempe for vektfordelingen. Til løfterammen må man nytte hydarulisk toppstag. Løfterammen er utstyrt med hydraulisk sylinder som gir en løftehøyde på 75 cm. I tillegg utnyttes traktorens løftearmer slik at total løftehøyde blir ca. 140 cm. Rundballespydene festes til ryggen i tverrbjelken som bildet viser. Man kan ta ut de to underste boltene og tre tinder med festeplatene ned over tverrbjelken. Sett i boltene og stram alle mutterne. Man bruker to tinder for å unngå rotasjon på rundballen, samtidig som man får nok styrke på tunge rundballer.

Hurtigkoblingsramme

Leveres i to utgaver, for Triangel (Akkord) eller HMV/Trima Bergsjø. Hurtigkoblingsrammen festes enkelt med 4 bolter til de indre festejernene i ryggen. Med hurtigkoblingsramme kommer gaffelen 18 cm lenger bak (pass på vektfordelingen).