Sprederive GF 1012 Serie Kuhn

Meget god spredning over hele feltet

KUHN GF 1012 trepunktsmontert rotorvender, med arbeidsbredder på 28’7” eller 35’5”, er ideelle for både bønder og store entreprenører. Disse maskinene gjør en eksepsjonelt god jobb. De bearbeider avlingen over hele bredden, og sprer den effektivt og jevnt for å maksimere tørkingen. Redusert tørketid gir høyere kvalitet og næringsverdi i høy og surfôr.

De små rotorene er hemmeligheten bak hurtig tørking, utmerket evne til å følge underlaget og lite urenheter i avlingen. Det bidrar til å opprettholde maksimal fôrkvalitet. Det eksklusive DigiDrive® systemet krever lite vedlikehold, det har lang levetid og øker sikkerheten. Disse maskinene har KUHNs HLC-system (HLC = Headland Lift Control) så de er enkle å løfte og manøvrere på vendeteigene, samtidig som det begrenser fremmedlegemer og støv i fôret. Til tross for store dimensjoner i arbeidsstilling er disse maskinene utrolig kompakte under transport. Transportbredden på 9’10“ er en betydelig fordel når man skal inn på de smaleste feltene, og gir også sikkerhet og komfort under kjøring langs veien.

Meget god spredning over hele feltet

Med 8 eller 10 rotorer med liten diameter og arbeidsbredder på 28’7 “eller 35’5” har KUHN GF 1012 store, trepunktsmonterte rotorvendere, ideelle egenskaper for å produsere fôr av høy kvalitet og de er meget effektive.

God fordeling gir rask og jevn tørking

Liten rotordiameter

Små rotorer er en suksessfaktor for produksjon av kvalitetshøy! På grunn av bratt stigningsvinkel gir små rotorer mange fordeler. De har en bred angrepsvinkel mens hele avlingen vendes. Man oppnår rask og jevn tørking ved fullstendig vending og jevn fordeling av avlingen. Med små rotorer oppnår man eksepsjonell god tilpasning til underlaget. De krever lite effekt og man får minimal avstand til tyngdepunktet på trepunktsmonterte høyvendere så de blir lettere og løfte.

Kvalitetstinder

Når det gjelder tindene som faktisk behandler avlingen, overlater KUHN ingenting til tilfeldighetene: Råvarer av topp kvalitet er gjort om til tinder med fire fjærspoler og lange fingre. De er ekstremt pålitelige. Et spesielt feste til tindearmene gir disse tindene en levetid på minst 180 000 sykluser. Dette betyr flere hundre arbeidstimer før tindene må skiftes. Asymmetrisk tindelengde betyr at begge fingrene tar like mye tak i avlingen og plukker den jevnt opp uten spill. Skjermen rundt tindene hindrer at rusk og avlingsrester fester seg i fjærene.

Asymmetrisk tindelengde

Den asymmetriske tindelengden med lengre, ytre fingre har flere fordeler som bidrar til maskinens kvalitet. De ytre, lengre fingrene får tidligere tak i avlingen enn om man hadde like lange tinder. Det sørger også for mer fullstendig raking langs kantene og mellom rotorene, siden tindene overlapper mer i dette viktige området. Raskere kontakt med avlingen betyr at den faktiske arbeidsbredden til hver rotor utvides, og da blir jo hele maskinens arbeidsbredde større.

HLC Vendeteigsautomatikk

KUHNs HLC-system (HLC = Headland Lift Control) gjør maskinene enkle å løfte og manøvrere på vendeteigene, samtidig som det begrenser fremmedlegemer og støv i fôret. Dette er gunstig fordi vendeteigene ikke trenger å bearbeides to ganger. Én hydraulikkventil styres fra førerhuset og løfter alle rotorene fra bakken. Det gir høy bakkeklaring for å passere over ferdige ranker (ca. 20”) og gjør det mulig å vende på smale vendeteiger og trange felt. Det er tilleggsutstyr på GF 8712 og standard på GF 10812.

Gjennomtestet pålitelighet

DigiDrive® koblinger – en legende

Da en ingeniør hos KUHN kom ut med denne konstruksjonen av en drivkobling , visste vi at den ville revolusjonere rotorrivene. Denne patenterte konstruksjonen gjorde det mulig å lage river med et stort antall rotorer, men likevel kunne legge dem sammen så de blir enkle å transportere – alt praktisk talt uten vedlikehold eller reparasjoner. Det har gått nesten 20 år siden vi laget den første DigiDrive-koblingen og vi har laget mer enn 150 000 pålitelige KUHN-river som nå blir brukt over hele verden.

DigiDrive® består av overflateherdede, smidde stålfingre med stor slitestyrke. Rotasjonen overføres på en enestående måte og når delene bøyes 180° i transportstilling reduseres maskinens plassbehov. DigiDrive er et svært pålitelig system som krever lite vedlikehold – ingen daglig smøring er nødvendig!

Rotorhus – laget for å vare

Med rotorer som drives av DigiDrive-koblinger og livstidssmurte rotorhus, er smørepunktene begrenset til relativt få ledd, slik at man kan bruke mer tid til effektiv jobb og mindre tid til smøring.

  1. Rotorene støttes av store, doble, koniske kulelager.
  2. Det forseglede rotorhuset hindrer både at smøremidler lekker ut og at forurensninger kommer inn.
  3. Den robuste montasjen på kanten av den rektangulære rammen maksimerer styrke og holdbarhet.

Eksklusive oppheng og fjæringssystemer

Med høyvendere i GF 1012 serien har man et eksklusivt og patentert fjæringssystem som kombinerer fordelene med kraftige mekaniske fjærer og hydraulisk fjæring.

  • Den hydrauliske fjæringen stabiliserer maskinen når den manøvreres på vendeteigene, uansett forhold på feltet. Maskinen går automatisk og jevnt tilbake til midtstilling når den løftes, på grunn av de to store støtdemperne.
  • Integrerte fjærer forbedrer maskinens fleksibilitet og holder den alltid i best mulig stilling.
  • De integrerte gummifestene absorberer støt på dårlig vei, mens demperne styrer maskinens bevegelser.

Hele systemet gir meget god fjæring og kjørekomfort. Selv når man bremser plutselig i svinger, forblir rotorene stabile og nøyaktig plassert bak traktoren. Det kommer til sin fulle rett med stadig økende hastighet langs veien.

Tilkobling

Selve koblingen er prøvd og testet gjennom mange års erfaring. Den er spesielt godt egnet for maskiner på denne størrelsen og har solid konstruksjon, effektiv sentrering i hellende terreng og redusert overheng.

Tilpasset forholdene og avlingen

Sideforskjøvet raking langs kanter og gjerder

Rivene i GF 1012-serien har en egen innstilling for ren, forsiktig raking langs kanter og gjerder. Innstillingen er også nyttig i skråninger for å styre hvordan avlingen behandles og oppnå et optimalt spredemønster.

Hydraulisk innstilling av sideforskyvningen er meget brukervennlig. Det er tilleggsutstyr på trepunktsmonterte, og standard på slepte maskiner opp til 35’5”. En dobbeltvirkende sylinder, med pilotstyrte ventiler gjør sideforskyvningen enkel og sikker i bruk. Innstillingen er spesielt nyttig i skråninger for å oppnå et optimalt spredemønster og styre hvordan avlingen behandles.

Rask justering av tindevinkelen

Enten i lang eller kort, våt eller tørr avling, kort eller lang stubb, så justeres tindenes stigningsvinkel nær hjulstøttene, uten verktøy. Husk alltid at en bratt stigningsvinkel vil redusere tørketiden og øke næringsverdien i fôret.

Følger underlaget

Når maskinen foldes sammen senkes transporthjulene og rotorene vipper framover Dermed reduseres høyden i transportstilling, vektoverføringen til traktoren er optimal og det blir behagelig å kjøre fort langs veien. Den utrolig smale transportbredden på 9’10” gir enkel manøvrerbarhet og stabilitet langs veien.

Sammenleggbare i transportstilling

Når maskinen foldes sammen senkes transporthjulene og rotorene vipper framover Dermed reduseres høyden i transportstilling, vektoverføringen til traktoren er optimal og det blir behagelig å kjøre fort langs veien. Den utrolig smale transportbredden på 9’10” gir enkel manøvrerbarhet og stabilitet langs veien.

Ledeplater

Når man kjører i korte, klissete avlinger eller lange avlinger sent i sesongen kan det være en utfordring når avlingen velter inn mot hjulene og man må bruke tid på å fjerne det før man kan kjøre videre. Disse maskinene har ledeplater som styrer avlingen unna hjulene som standard.