Rundballeløfter enkel Underhaug

Rundballeløfter med rulletinder for skånsom håndtering av rundballer i plast. Med Silagrap I (UM-7705) kan rundballene transporteres og stables uten å lage skader i plasten.

To rulletinder utstyrt med lagerfóringer inni roterer utenpå en standard tinde. Rulletindene ruller over plasten når ballene gripes og frigjøres. Når rundballer skal hentes ut av en stabel for fôring, eller når utpakkede baller skal flyttes, kan rulletindene enkelt trekkes av og en får et dobbelt ballespyd. Omstillingen av griperen er gjort på få minutter.

En overliggende arm kan leveres som ekstrautstyr. Denne er nødvendig hvis man skal gripe ballene og snu dem for lagring i flere høyder, eller man trenger støtte under lengre transport på ujevnt underlag. Silagrip l rundballeløfter krever et dobbeltvirkende hydraulisk uttak. Leveres med 1,5 m hydraulikkslanger og ISO-koplinger. Koplingshaker som kan sveises rett på rammen eller på koblingsplater, og som igjen boltes fast til rammen, kan kjøpes hos forhandler av frontlaster. For 3-punkt montering leveres fester kategori II.

Rundballeløfter med rulletinder for skånsom håndtering av rundballer i plast

Med Silagrap I (UM-7705) kan ballene transporteres og stables uten å lage skader i plasten. To rulletinder utstyrt med lagerfôringer inni roterer utenpå en standard tinde. Rulletindene ruller over plasten når ballene gripes og frigjøres.

Rundballeløfter med store gripruller for minst mulig friksjon

Med Underhaug Silagrip rundballeløfter UM-7740 kan rundballene transporteres og håndteres uten å lage skader i plasten. Denne rundballeløfteren har en åpen rammekonstruksjon, slik at det er meget oversiktlig å se håndteringen av rundballene. På denne er det montert to rulletinder som er markedets største, dette for å få minimalt med friksjon på plasten på rundballene.

Enkel behandling av rundballer

En vanlig balleløfter (Silagrip 1 eller Silagrip 2) foran på frontlasteren og Silagrip 4 rundballeløfter bak betyr dobbel kapasitet når baller skal transporteres fra feltet til lagerplassen.

ModellRundballeløfter UM-7705Rundballeløfter UM-7740Rundballeløfter UM-7780
Vekt175 kg160 kg70 kg
Lengde1500 mm1500 mm –
Høyde700 mm800 mm –
Gripearmlengde1100 mm1200 mm –
Gripevidde1800 mm440 – 1810 mm –
Maks ball diameter 1400 mm1500 mm1200 mm