Slepeslåmaskin Kuhn FC 1061 TCD serie

Midtstilt drag: Maksimal kapasitet!

FC 1061 TC modellene med midtstilt drag leveres med arbeidsbredde fra 3,10 m til 4,40 m. Disse slåmaskinene er meget raske og fleksible på vendeteigene. Kapasiteten øker med 10 til 15 % sammenlignet med maskiner med sidemontert drag! KUHN GIRODYNE er et fleksibelt og brukervennlig system som gjør det enklere å produsere grovfôr av høy kvalitet. Det finnes også modeller med bakmontert belte for rankelegging (3,10 m og 3,50 m).
Velg den stengelbehandleren som passer til avlingen: TCD-modellene med DIGIDRY stålfingre passer godt under alle slags forhold og spesielt i langt fôr; TCR-modeller med SQUAREFLEX gummivalser passer for ømtålige avlinger; eller TCS-modellene med DOUBLE CRIMP stålvalser.

Midtstilt drag: Maksimal kapasitet!

FC 1061 TC slåmaskiner med stengelbehandler leveres i fire arbeidsbredder (3,10m til 4,40 m). Maskiner med midtmontert drag og GIRODYNE er raske å manøvrere. FC 3161 og 3561 TCD RA har belte for sammenlegging av ranker.

Lag ranker uten raking med tverrstilt belte på RA-modellene

Det tverrstilte beltet bak på FC 3161 TCD RA og FC 3561 TCD RA modellene gjør dem ideelle for høsting av avlinger til surfôr. Løsningen er også meget fleksibel i forhold til hvordan avlingen skal legges opp. Med beltet kan man samle to ranker så snart de er slått for å lage:

  • Dobbel ranke som passer for pickupen på store finsnittere.
  • Smal ranke som passer for presse eller lessevogn.

Når man bruker beltet til rankelegging sparer man en kjøring med rive. Det betyr mindre tap, renere fôr, mindre jordpakking og lavere drivstofforbruk.
Beltet er plassert bak og parallelt med slåmaskinen slik at avlingen kan legges ut til høyre eller venstre. I kombinasjon med en frontmontert slåmaskin er det enkelt for føreren å tilpasse den frontmonterte maskinen til skårkanten. Beltet kan løftes og hastigheten kan reguleres løpende for å tilpasse ranken til skårkanten og eventuelle avvik i hellende terreng.


Alle funksjoner som man trenger å overvåke på maskin og transportbelte styres fra en kontrollboks i traktorens førerhus. Kontrollboksen er standardutstyr. Blant de mange viktige funksjonene er styring av beltehastighet og utkast til høyre eller venstre side.
Transportbeltet drives av en integrert hydraulisk enhet med pumpe som drives fra kraftuttaket på GYRODINE. Traktorens oljekapasitet er ikke lenger noe problem!

Slepeslåmaskin Kuhn FC 1061 TCD serie

GYRODINE kobling: Rask og enkel manøvrering

GYRODINE leddet drag er en robust løsning som gjør det mulig å svinge 90° med rett kraftoverføringsaksel. Vedlikeholdsbehovet er lite, kun et punkt krever oljeskift. Maskinen kobles til traktorens trekkstenger med bolter som ikke roterer. Tilkoblingen er meget pålitelig og sikker.
Slepeslåmaskin Kuhn FC 1061 TCD serie

Rankene tilpasses høstemaskinene

Maskinen er laget for å håndtere store avlinger i tre ulike modus: Vanlig rankelegging med justerbar bredde. Jevn bredspredning. Det er enkelt å skifte mellom vanlig rankelegging og bredspredning uten verktøy (A). Ledeplatene lagres på draget når man har valgt bredspredning. (TCD). Doble ranker kan legges med faste asymmetriske ledeplater, som er tilleggsutstyr på FC 3161 TCD. Doble ranker med total bredde på 2,70 m på FC 3161 TCD RA (passer til 3 m pickup) og 3,50 m på FC 3561 TCD RA (B).
Slepeslåmaskin Kuhn FC 1061 TCD serie

Beskytter engbunnen, selv i høy hastighet

Slåmaskinen er opphengt i fjærende torsjonsstenger. Den følger underlaget nøyaktig og slår med jevn stubbhøyde. Opphenget kan justeres individuelt på hver side. Det beskytter både engbunnen og maskinen og fôret blir rent. De meget store hjulene gir svært lavt marktrykk både når man slår og når man snur på vendeteigene. Avlingens næringsinnhold og smak ivaretas, og jordpakkingen blir minimal.

Andre kunder har også sett på:

Slepeslåmaskin Novacat med stengelbehandler
Slepeslåmaskin

Slepeslåmaskin Novacat med stengelbehandler

Slepeslåmaskiner med perfekt snitt

Slåmaskin_kuhn_1134_1524 (1)Slåmaskin_kuhn_1134_1524 (1)
Slepeslåmaskin

Slept slåmaskin Kuhn FC 1061 TLD serie

Ny generasjon av effektive, fleksible og brukervennlige, slepte slåmaskiner med stengelbehandler.