Slåmaskin Kuhn FC 104

Si ja til effektivitet og nei til forurenset fôr!

Som gårdbruker vet man at effektivitet og god økonomi går hånd i hånd. Nøkkelen til kostnadseffektiv drift er å sørge for at besetningen får fôr med høyt næringsinnhold og at høstemaskinene er effektive og varige. Dette er de ledende prinsippene i utformingen av FC 104 LIFT-CONTROL®-serien. Med LIFT-CONTROL®-oppheng og NON-STOP sikkerhetsutløser, følger slåmaskinen konturene i underlaget og viker automatisk unna for hindringer. Da blir det lave reparasjons- og vedlikeholdskostnader og høy kvalitet på fôret.
Stengelbehandleren gir redusert tørketid.
Velg en stengelbehandler som passer til den avlingen det dyrkes mest av. Stengelbehandler med nylonfingre gjør maskinen lettere og passer på avlinger som høstes flere ganger. DIGIDRY® stålfingre er effektive, spesielt i lange, tunge avlinger. Modellene med polyuretanvalser passer godt i avlinger med mye bladmasse.

Si ja til effektivitet og nei til forurenset fôr!

Disse modellene leveres i tre arbeidsbredder på 2,40 m, 2,80 m og 3,11 m og passer svært godt for entreprenører og gårder med store arealer. De gjør grovfôrproduksjonen lønnsom med det eksklusive LIFT-CONTROL®-systemet og NON-STOP sikkerhetsutløser.

Stengelbehandler for tørre avlinger

Lette nylonfingre

Nylonfingrene skraper i plantenes overflate og ødelegger det beskyttende vokslaget så avlingen tørker fort.
På trepunktsmonterte maskiner krever eventuell ekstra vekt på slåmaskinen en større bæreramme. Derfor behøves en tyngre traktor som bruker mer drivstoff. Disse V-formede fingrene er ikke bare lettere, de er også veldig effektive. De er laget av fleksibelt, men svært holdbart materiale.

  1. Når de er i kontakt med et fremmedlegeme, gjør deres sideveis fleksibilitet at de kan vike unna før de går tilbake til utgangsposisjonen uten å bli skadet.
  2. I rotasjonsretningen er de derimot stive så de legger avlingen i jevne, luftige ranker.

Stengelbehandlerens intensitet kan justeres ved å:

  • Justere ledeplaten.
  • Justere kammen.
  • Justere stengelbehandlerens turtall.

LIFT-CONTROL® stengelbehandler med fleksible fingre egner seg til bredspredning uten at man må demontere ledeplatene.

DIGIDRY® stålfingre er effektive under forskjellige forhold.

Stengelbehandler med rotor og stålfingre er meget effektive både i kort og langt, kraftig og modent gras. Stor kapasitet sørger for jevn avlingsstrøm gjennom maskinen. Effektbehovet for slike stengelbehandlere er lavt, med høy gjennomstrømning uten at noe resirkuleres. Fingrene kaster fôret oppover så det faller ned igjen i en luftig, velformet ranke. Det gir rask tørking og fôr med høy næringsverdi.
Stålfingre kan også brukes i bladrike avlinger. Stengelbehandlerens intensitet justeres for å bevare bladene på stilkene så næringsinnholdet og kvaliteten i fôret beholdes.
Intensiteten kan justeres ved:

  • Justere ledeplaten.
  • Justere kammen.
  • Justere turtallet.

Stengelbehandler med polyuretanvalser for bladrike avlinger

Belgvekster i fôret reduserer behovet for bruk av kraftfôr.
En test utført av Arvalis Chamber of Agriculture and the machinery cooperative FD i 2016 fremhevet tørkemønstrene etter forskjellige stengelbehandlere (fingre eller vals av nylon eller stål). Stengelbehandleren med polyuretanvalser kom best ut:
– Besparelse på ca 100 euro/ha/slått med valser
– Tørking nær 80% av TS etter andre natt sammenlignet med de andre metodene som oppnådde dette resultatet etter tredje natt.
Er dette nok til å anbefale stengelbehandler med valser?
Den spesielle overflaten på valsene krymper plantene i en regelmessig bevegelse gjennom maskinen. Valsenes store diameter får dem til å kaste avlingen langt bakover og hindrer at den vikles fast.
Den øvre valsen drives via et enkelt kjede mens den nedre drives av tre kilereimer. De to valsene er synkronisert med en hastighet på 1000 o/min som er optimalt under nær sagt alle forhold. Konstruksjonen er slitesterk og krever lite vedlikehold.

Andre kunder har også sett på:

Slåmaskin_traktor_pöttinger_novacat (4)Slåmaskin_traktor_pöttinger_novacat (4)
Slåmaskin 3-pkt. montert

Slåmaskin Pöttinger Novacat

En rekke unike konstruksjonsdetaljer garanterer en pålitelig slåmaskin med lang levetid.

Slåmaskin Pöttinger Novadisc
Slåmaskin 3-pkt. montert

Slåmaskin Pöttinger Novadisc

Knivbjelken er hjertet i PÖTTINGER slåmaskiner. Den er testet i tusentall gjennom lang tid. Knivbjelken til NOVACAT skiveslåmaskiner er et kvalitetsprodukt fra Østerrike – utviklet og produsert ved fabrikken i Grieskirchen.

slåmaskin_traktor_pöttinger_novacat_352 (2)slåmaskin_traktor_pöttinger_novacat_352 (2)
Slåmaskin 3-pkt. montert

Slåmaskin med skrue Pöttinger Novacat

NOVACAT 302 CF og 352 CF er en rasjonell slåmaskin som både slår og flytter strengen til siden i samme operasjon. Perfekt i kombinasjon med frontmaskin.

Slåmaskin Kuhn FC 1015
Slåmaskin 3-pkt. montert

Slåmaskin Kuhn FC 1015

Absolutt den mest komplette!

slåmaskin_traktor_kuhn_gmd_310 (9)slåmaskin_traktor_kuhn_gmd_310 (9)
Slåmaskin 3-pkt. montert

Slåmaskin Kuhn GMD 10/100 Serie

Slåmaskiner med enkel og pålitelig konstruksjon

Slåmaskin Kuhn GMD 1011 Serie
Slåmaskin 3-pkt. montert

Slåmaskin Kuhn GMD 1011 Serie

Maksimal effektivitet og anvendelighet med trepunktsmontert slåmaskin