Rundballepresse Kuhn I-Bio+

Rundballepresse fra KUHN gir rundballer som er designet for at du skal få best mulig kvalitet på grovfôret ditt og best mulig avkastning på investeringen din.

Rundballepresse I-Bio+ er en ultrakompakt og lett kombinasjonspresse. KUHN I-Bio+ er med sin lave vekt og utmerkede manøvreringsevner meget godt egnet for kupert terreng og for bruk på små/våte åkrer med smale tilgangsporter.

Integral rotor

Du finner vår INTEGRAL ROTOR-teknologi over hele serien. Dette enkle, vedlikeholdsfrie inntakssystemet garanterer enormt høy gjennomføringskapasitet til enhver tid. Den korte avstanden mellom rotoren og pick-up-tindene opprettholder konsistent strøm av avling. Designet til inntaket gjør det mulig med høyere kjørehastighet for økt produktivitet samtidig som skaden på avlingen reduseres.

KUHN OC-kuttesystemene, med elipseformede rotortinder, er anerkjent blant brukere som et av de beste kuttesystemene på markedet. Avlingen ledes og trekkes ned til knivene fra et tidlig stadium, noe som forbedrer strømmen og kutteresultatet, samtidig som det forebygger unødvendige blokkeringer.

Nettbinding

Nettbinderen med aktiv strekk-teknologi sørger for en fast balleform med konstant høy nettspenning gjennom hele bindesyklusen. Nettet mates inn i forkant av kammeret for å sørge for en jevn og umiddelbar start. En ekstra lagringsplass for nett lar deg ta med tilstrekkelig nettforråd for en lang arbeidsdag. Bytting av nettrullen gjøres enkelt mens man står trygt på den store plattformen.

KUHNs innovative design sørger for konstant spenning av nettet gjennom hele bindeprosessen. Nettinnpakkingssystemet har en hastighet på 93 % av ballens rotasjonshastighet for å kunne strekke nettet uten at det ryker. Dette gir en nøyaktig og konsistent nettspenning under alle slags avlings- og værforhold.

Manøvreringsevner

Takket være det unike designet til I-Bio+ rundballepresse, med integrert pakker, kombineres to operasjoner i en maskin. Denne meget kompakte og lette maskinen veier kun 3700 kg. Med sin lave vekt og utmerkede manøvreringsevner er KUHN I-Bio+ meget godt egnet for kupert terreng og for bruk på små/våte åkrer med smale tilgangsporter.

Høyhastighetspakking

Ballen er klar for umiddelbar pakking etter at øvre del av kammeret heves. Det er ikke behov for å overføre ballen til et annet sted. Den nedre delen av ballekammeret fungerer nå som pakkebord. De to integrerte forstrekkerne, som er monterte på en horisontal ring, roterer tett på ballen med meget høy hastighet (opptil 50 o/min). Det tar bare 18 sekunder å pakke en ball med 6 filmlag.

Filmkniver

To vertikale filmkniver stiger hydraulisk opp fra plattformens nedre del for å holde og kutte filmen. Den er laget slik at filmen holdes fast over hele bredden. Filmen holdes fast med en klemme, strekkes ut til en streng og kuttes før ballen losses. Den hydrauliske klemmen holder filmen godt fast og klar til neste ball.

Lag perfekte baller

Riktig formede baller betyr mer enn bare utseendet. En ball som er fylt, presset og jevnt pakket representerer rett og slett kvalitet i alle former. Perfekte, faste, rundballer har mindre luft i ballen, og det gir fôr av høy kvalitet!
Rundballepresse Kuhn I-Bio+

Effektiv pressing og pakking

For å pakke fôret i jevne og tette baller må presseprosessen være så effektiv som mulig, samtidig som den er skånsom mot avlingen. Pressekammeret til I-Bio+ består av 18 valser med en POWERTRACK-profil som gir pålitelig ballerotasjon. 6 ruller i bunnsegmentet skaper et ideelt pakkebord som er skånsomt mot folien. De integrerte platene i rustfritt stål har lav friksjon og det gir en betydelig reduksjon i effektbehovet. Med BEKA-MAX smøreanlegg for kontinuerlig kjedesmøring kan man justere oljemengden individuelt på hvert kjede. De solide og brede oljebørstene på kjedene sørger for perfekt smøring.

KUHN TWIN-foliebindesystem

Det patenterte foliebindesystemet fra KUHN bruker to vanlige 750 mm strekkfolieruller. Dette eliminerer behovet for spesiell bred folie og forenkler logistikken. Foliebinding forbedrer surfôrkvaliteten, balleformen og stabiliteten og gjør det enklere å åpne ballen. Ved å bruke vanlig pakkefolie kan man forstrekke folien mer enn når man bruker konvensjonelle, brede folier. Det reduserer bindekostnaden med opptil 37%. Forstrukket folie, med klebemiddel mellom lagene, tåler skader uten at ballen brister eller at folien glir av når ballen flyttes fra presse til pakker. KUHN TWIN foliebinding forlenger intervallene mellom foliebytte med ytterligere 30%. Bytte folierull er enkelt. Det gjøres uten å løfte og montere tunge, brede folieruller på toppen av maskinen. Man kan bytte enkelt mellom folie og nett og omvendt uten å ta nett- eller folierullene ut av maskinen.
Rundballepresse Kuhn I-Bio+

Utmerket nettspredning

Nettbinderen med aktiv strekking sikrer en fast balleform som holder nettet konstant stramt gjennom hele bindesyklusen. Nettet mates inn foran i pressekammeret så bindingen starter direkte. Nettrullen kan legges inn fra siden på maskinen og skyves på plass via ruller for å gjøre det lettere for føreren. KUHNs innovative konstruksjon holder konstant nettspenning gjennom hele bindeprosessen. Nettbindesystemet kjører med lavere hastighet enn ballens rotasjonshastighet for å kunne strekke nettet konsekvent opp til 10% uten at det brister. Forstrekkingen gir en mer holdbar ball. Nettbindesystemet sprer nettet til hjørnene på ballen for å hindre luftlommer når ballen er pakket inn. Det bidrar til å bevare fôrkvaliteten lenger.
Rundballepresse Kuhn I-Bio+

Forstrekkere

De patenterte forstrekkerne holder to 750 mm folieruller som forstrekkes 70% jevnt over hele bredden. Koniske ender på forstrekkerne holder foliebredden jevn og optimal og reduserer faren for rift og brudd i folien. Valsene på forstrekkeren er laget av aluminium for å unngå avleiringer fra folien. De roterende forstrekkerne gjør det enkelt å holde folien i riktig høyde.
Rundballepresse_traktor_kuhn_i-bio (7)

Pakking på rekordtid

Ballen er klar for pakking så snart øvre del av pressekammeret løftes opp, uten at ballen flyttes. Den nedre delen av pressekammeret fungerer da som pakkebord. Pakkeringen med to integrerte forstrekkere er unik for i-BIO+. De roterer tett rundt ballen med en hastighet på opptil 50 o/min. Det tar bare 18 sekunder å pakke en ball med 6 folielag. Proporsjonalventiler sørger for myke hastighetsoverganger og skånsom behandling av folien. Når ballen er ferdig pakket losses den forsiktig av maskinen.
ModellRundballepresse I-Bio+Rundballepresse FBP 3135Rundballepresse VBP 3165Rundballepresse VBP 3195
Lengde4,50 m6,46 m6,60 m6,60 m
Høyde2,25 m2,73 m2,92 m2,92 m
Bredde2,75 m2,97 m2,97 m2,97 m
Vekt3700 kg5600 kg5710 kg5755 kg
Pickup bredde2,30 m2,30 m2,30 m2,30 m
Antall tinderekker5555
Tindeavstand61 mm61 mm61 mm61 mm
Pickup vindvernStd rulletypeStd rulletypeStd rulletype (Ø 217 mm)Std rulletype (Ø 217 mm)
BalleformingKutterotor m. dbl tinderKutterotor m. dbl tinderKutterotor m. dbl tinderKutterotor m. dbl tinder
Teoretisk kuttelengde, mm Opticut 1470 707070
Teoretisk kuttelengde, mm Opticut 2345 454545
KnivbeskyttelseIndividuell fjærIndividuell fjærIndividuell fjærIndividuell fjær
Gruppevalg kniver Opticut 140-4-7-7-140-4-7-7-140-4-7-7-140-4-7-7-14
Gruppevalg kniver Opticut 230-7-11-12-230-7-11-12-230-7-11-12-230-7-11-12-23
Presskammertype18 Power track-ruller18 Power track-rullerProgressiv tetthetProgressiv tetthet
Presskammer diameter1,25 m1,25 m0,80 – 1,60 m0,80 – 1,85 m
Presskammer bredde1,22 m1,22 m1,20 m1,20 m

Andre kunder har også sett på:

Kombi_rundballepresse_kuhn_VBP7190 (6)Kombi_rundballepresse_kuhn_VBP7190 (6)
KAMPANJE
Rundballepresse Kuhn

Kombi rundballepresse Kuhn VBP 7100

Velkommen til en ny liga av kombipressere! Oppdag VBP 7100-seriens variable ballepresse-pakkekombinasjoner, de kraftigste og mest allsidige maskinene du noen gang har opplevd.

Rundballepresse_traktor_pöttinger_impress_3190_vc (6)Rundballepresse_traktor_pöttinger_impress_3190_vc (6)
Kombi rundballepresse

Kombipresse variabelkammer Pöttinger Impress VC

Med Pöttinger Impress VC rundballepresse kombineres alle funksjoner i IMPRESS-sortimentet med en plastpakker med helautomatiske innstillinger, noe som gjør det mulig med hurtig pressing og pakking.

Rundballepresse_kuhn_traktor_fbp (8)Rundballepresse_kuhn_traktor_fbp (8)
Kombi rundballepresse

Kombipresse fastkammer Kuhn FBP

Ballekonservering av høy kvalitet til lavest mulig kostnad

Kombipresse_fastkammer_Pöttinger_Impress_FC (1)Kombipresse_fastkammer_Pöttinger_Impress_FC (1)
Kombi rundballepresse

Kombipresse fastkammer Pöttinger Impress FC

Med Pöttinger rundballepresse IMPRESS C-serien får du alle funksjoner i IMPRESS-sortimentet kombinert med en plastpakker med helautomatiske innstillinger, noe som gjør det mulig med hurtig pressing og pakking.